Minun polkuni paljasjalkakenkien maailmaan

Olen aina ollut oman tieni kulkija monessa asiassa. En ole koskaan tykännyt korkokengistä. En vaan ole kertakaikkiaan pysynyt niillä pystyssä, enkä ole osannut niillä kävellä. Juhlakengissä minulla on ollut korkoa aivan maksimissaan 3 cm, mutta sekään ei ole tuntunut jalalle hyvältä. Lisäksi minulla on aika leveä jalka ja monet kengät ovat tuntuneet ahtailta varpaille.

Keväällä 2016 kävimme Lapsimessuilla ja siellä törmäsin ensimmäistä kertaa paljasjalkakenkiin. Ostimme messutarjouksesta paljasjalkakengät itselleni ja pienelle tyttärelleni. Varpaille löytyi tilaa ja joustava pohja ilman kantakorkoa tuntui hyvälle ja luonnolliselle omassa jalassa.

Näillä paljasjalkakengillä kävelin neljä kesää, kunnes sain myös välikausi/talvikäyttöön soveltuvat paljasjalkakengät käyttööni. Silloin siirryin kokonaan paljasjalkakenkiin.

Keväällä 2021 törmäsin Bigtaps -paljasjalkakenkäkaavaan ja aloin pohtimaan voisinko osata ommella itselleni paljasjalkakengät. Rohkaistuin ja päätin kokeilla paljasjalkakenkien ompelua. Onnistuin kenkien ompelussa ja sille tielle jäinkin! Innostuin paljasjalkakenkien ompelusta ja ajattelin, että kenkien ompelu on iso helpotus minulle, joka inhoan kenkäostoksia.

Nyt takana on n. 30 paria paljasjalkakenkiä kesään, välikauteen ja talveen, itselleni ja lapsilleni sekä kahdeksat paljasjalka sandaalit.

Ompelen paljasjalkakenkiä itseni ja lasteni tarpeisiin ja haluan opettaa muitakin ompelemaan itse omat paljasjalkakenkänsä!

Juuri omalle jalalle sopivien kenkien ompeleminen on mitä inspiroivin juttu ja tähän haluaisin rohkaista ja auttaa sinua verkkokurssini avulla sekä livekursseilla!

Lue lisää paljasjalkakengistä täältä.